امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
۱۳۹۸/۱۱/۱۶- ۰۹:۱۱ - مشاهده: ۶۸۲۰

آئین گشایش رسمی انجمن علمی دیپلماسی ایران

آئین گشایش انجمن علمی دیپلماسی ایران عصر روز سه شنبه 15 بهمن ماه 1398 با حضور وزیر امورخارجه و معاونین سیاسی و اقتصادی ایشان و جمع قابل توجهی از استادان، متخصصان و محققان عرصه دیپلماسی در سالن سپهبد شهید سلیمانی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

محمدحسن شیخ‌الاسلامی، رئیس دانشکده روابط بین‌الملل و رئیس انجمن دیپلماسی علمی ایران در آیین گشایش این انجمن، ضمن تبریک فرارسیدن دهه فجر، به تشریح فرایند تاسیس آن و ضرورت بررسی ابعاد جدید مفهوم دیپلماسی و اهمیت دیپلماسی در جهان در حال گذار پرداخت.
وزیرامورخارجه نیز ضمن تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی‌به نقش دیپلماسی در روابط بین الملل و زندگی روزمره ساکنان کره خاکی پرداخت و گفت: اگر از دیپلماسی می‌خواهیم به عنوان ابزار قدرت استفاده کنیم باید دیپلماسی را از این مهجوریت خارج کنیم. برخی فکر می‌کنند دیپلماسی در برابر قدرت نظامی است در حالی که دیپلماسی در کنار قدرت نظامی قرار دارد. وی افزود در جهان پساغربی، ابزار قدرت متنوع شده و تنها نمی‌تواند فقط ابزار مادی قدرت ملاک باشد. دیپلماسی نیز نه فقط ابزار نهادینه کردن دستاوردهای قدرت و کاستن هزینه‌های شکست است، بلکه خود یک عامل قدرت است. یعنی شما بدون دیپلماسی نمی‌توانید دستاوردهای قدرت را نهادینه کنید. وی ابراز امیدواری کرد که انجمن دیپلماسی که در آن افراد با تفکرات مختلف حضور دارند در مسیر اعتلای دیپلماسی و در جهت اهداف انقلاب اسلامی در گام دوم نقش ایفا کند.
گفتنی است، در پایان این مراسم نمایشگاهی از ۳۰ پوستر دیپلماسی ایران رونمایی شد و مورد بازدید حضار قرار گرفت.
شایان ذکر است که انجمن دیپلماسی ایران، مؤسسه‌ای غیرانتفاعی است که به ابتکار دانشکده روابط بین الملل وزارت امورخارجه و به هدف گسترش، پیشبرد و ارتقای علمی دانش دیپلماسی و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه‌های سیاست خارجی و دیپلماسی کاربردی تشکیل شده است.
محمدجواد ظریف استاد دانشگاه تهران و وزیر امور خارجه، محمدکاظم سجادپور استاد دانشکده روابط بین‌الملل و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، محمدرضا تخشید استاد دانشگاه تهران، سید عبدالعلی قوام استاد دانشگاه شهید بهشتی، محمدرضا حافظ ‌نیا دانشگاه تربیت مدرس، محمدرضا باقری معاون اسبق وزارت خارجه، سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، جلال درخشه استاد دانشگاه امام صادق، رضا موسی‌زاده دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، محمدرضا دهشیری استاد دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه و محمدحسین شیخ‌الاسلامی رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه هیات موسس انجمن علمی دیپلماسی ایران هستند.