امروز دوشنبه  ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
۱۴۰۲/۰۸/۳۰- ۱۲:۴۹ - مشاهده: ۷۸۷

گزارش بازدید دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه

زمان: 24 آبان ماه 1402

صبح چهارشنبه ۲۴ آبان ماه 1402، جمعی از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های روابط بین‌الملل، حقوق بین‌الملل، مطالعات منطقه‌ای و سیاست‌گذاری عمومی در قالب انجمن علمی روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی، مبادرت به بازدید از کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه، مرکز اسناد وزارت امور خارجه و دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه کردند.در بازدید از کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه، خانم محمدی کتابدار این مجموعه نسبت به معرفی کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه، امکانات این مجموعه به ویژه کتب مرجع و تاریخی و ویژگی‌های منحصر به فرد این مجموعه و چگونگی استفاده از امکانات آن مجموعه توضیحاتی را ارائه کرد و بخش‌های مختلف کتابخانه را به دانشجویان معرفی کرد .در ادامه دانشجویان در مرکز اسناد و موزه وزارت خارجه از اسناد تاریخی مربوط به وزارت امورخارجه، نحوه استفاده پژوهشی از آنان و هدایای داده شده از سوی دیپلمات‌ها، مقامات عالی‌رتبه و سران کشورها به همتایان خود در نیمه اول دهه ۹۰ خورشیدی که در این مجموعه نگهداری می‌شد، بازدید کردند.

در ادامه این نشست، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با سرپرستی آقای دکتر مجیدرضا مومنی، معاون محترم پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با ورود به دانشکده روابط بین‌الملل در کارگاه تخصصی «اصول و فرایند سیاست گذاری خارجی جمهوری اسلامی ایران» با تدریس آقای دکتر محمدرضا دهشیری ریاست محترم دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه در سالن دهخدا شرکت کردند.دکتر محمدرضا دهشیری ضمن خوشامدگویی به دانشجویان و آقای دکتر مومنی به تبعین دو شان دیپلمات دینی نماییندگی از نظام و تبدیل مولفه قدرت به اقتدار پرداختند.

ایشان در ادامه ضمن توضیح تفاوت میان سه واژه سیاست خارجی، روابط خارجی و دیپلماسی و جایگاه وزارت خارجه را در سیاست خارجی از جنبه اجرایی و نیز  طرح مسئله برای بررسی در نهاد های تصمیم‌گیری را تشریح کردند.

ایشان با ذکر رویکردهای مربوط به سیاست‌گذاری خارجی (رئالیستی، بروکراتیک، و پلورالیستی)، فرایند سیاست‌گذاری خارجی در جمهوری اسلامی ایران را با مدل گرداگرد میز تبیین کردند.

ایشان در انتها پاسخگوی سوالات دانشجویان و آقای دکتر مومنی بودند و ضمن تقدیم گواهی‌های حضور در کارگاه آموزشی به دانشجویان و عکس یادگاری با دانشجویان از برگزاری این نشست ابراز خرسندی کردند.