امروز دوشنبه  ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
۱۴۰۲/۱۰/۰۳- ۰۹:۱۹ - مشاهده: ۴۸۶

سخنرانی رئیس دانشکده روابط بین الملل در کانون زبان ایران به مناسبت هفته پژوهش

...

جناب آقای دکتر محمدرضا دهشیری، رئیس محترم دانشکدۀ روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه در کانون زبان ایران به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش ضمن اشاره به پیوندهای پیچیدۀ میان ذهن و زبان از یک سو و ساختارهای زبان و مقولۀ فرهنگ، آشنایی با ساختارهای زبانی، مطالعات ریشه‌شناسی، بررسی زبان بدن نزد فرهنگهای گوناگون و حُسن‌تعبیرهای متفاوت در میان زبانها را از اهم سرفصل هایی دانست که تأمل دربارهٔ آنها می‌تواند به غنای آموزش زبان بیفزاید. دکتر دهشیری همچنین به نقش دوعامل سرعت و فن‌آوریهای نو در آموزش زبان (به ویژه بخش ترجمه) اشاره کرد و افزود: باید بر موانع زبانی غلبه کنیم، زیرا این موانع، می‌تواند محدودیتهایی را از جمله: فقدان دسترسی کافی به منابع علمی روز جهان، محدودیت در انتشار تحقیقات داخلی، بروز مشکلات در زمینۀ ارزیابی مقالات خارجی، اختلال در ارتباطات میان‌فرهنگی، حضور کمرنگ در همایشهای بین‌المللی و عدم دسترسی به اعتبارات مالی بین‌المللی را موجب گردد. او ابراز امیدواری کرد که فائق آمدن بر این موانع می‌تواند موجب شکل‌گیری پل ارتباطی میان ما و دیگر فرهنگها شود تا بدین ترتیب، بتوانیم به مرزهای دانش بشری دست پیدا کنیم.