۱۳۹۹/۰۷/۲۳- ۱۰:۵۰ - مشاهده: ۳۸۰۶

پنجمین سمینار تحولات روز

تحت عنوان: " روش های نوین هنجارسازی بین المللی"

پنجمین سمینار تحولات روز

تحت عنوان:

" روش های نوین هنجارسازی بین المللی"

سخنران:

آقای دکتر حسین سادات میدانی

رییس دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای برجام

روز دوشنبه مورخ 99/07/21 پنجمین سمینار تحولات روز، توسط اداره امور دانشجویی و فرهنگی دانشکده روابط بین الملل تحت عنوان "روش های نوین هنجارسازی بین المللی" با حضور دانشجویان به صورت برخط برگزار گردید. سخنران این سمینار آقای دکترسید حسین سادات میدانی رئیس محترم دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای برجام و از اساتید دانشکده روابط بین الملل بود.

آقای دکتر سادات میدانی پس از طرح چند نکته مقدماتی پیرامون موضوع سمینار، در دو بخش چالش های پیش روی هنجارسازی بین المللی و تحولات نوین این حوزه را بررسی نمود و اظهار داشت زمانی که صحبت از هنجارسازی بین المللی می‌شود، به طور معمول ذهن ما به سمت منابع نوشتاری و مکتوب حقوق بین الملل و مشخصا معاهدات و موافقتنامه‌های بین المللی می رود. به عبارت دیگر بحث قانونگذاری از طریق معاهدات مورد توجه قرار می‌گیرد. حال آنکه می‌توان گفت به دلایل مختلف از اواخر دهه پایانی قرن بیستم میلادی شاهد نوعی انقلاب در روش های هنجارسازی بوده و روش های سنتی که انعقاد معاهدات هستند تنها روش ایجاد حق و تکلیف در نظام بین المللی به شمار نمی آیند. به همین دلیل به موازات معاهدات و در کنار تابعان و بازیگران اصلی حقوق بین الملل یعنی دولت ها، منابع و بازیگران متفاوتی از قبیل سازمان‌های بین المللی غیردولتی و سازمان‌های بین المللی با هویت مبهم در امر هنجارسازی بین المللی مشارکت می نمایند. از این رو در حال حاضر با توجه به نیازمندی‌های بین المللی و سرعت تحولات و تنوع موضوعات، هنجارسازی بین المللی محدود به روش های سنتی حقوق بین الملل یعنی انعقاد معاهده که در قرون نوزده و بیست شاهد آن بودیم نمی‌باشد. وی در ادامه به بررسی تحولات رخ داده در این حوزه در دو بخش شکلی و ماهیتی پرداخت.

اداره امور دانشجویی و فرهنگی