امروز شنبه  ۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴۰۲/۰۷/۱۲- ۱۵:۰۴ - مشاهده: ۱۱۹۵

گزارش دومین مدرسه تابستانه حقوق بین الملل

21 الی 22 شهریور ماه 1402

دومین مدرسه تابستانه حقوق بین الملل توسط انجمن دیپلماسی ایران با همکاری دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه در تاریخ21 الی 22 شهریور ماه 1402 برگزار شد.

روز اول این دوره دوشنبه20 شهریور پس از سخنرانی افتتاحیه توسط آقای دکتر محمدحسن شیخ الاسلامی رئیس انجمن دیپلماسی ایران و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی و سخنرانی آقای دکتر محمدرضا دهشیری رئیس دانشکده روابط بین الملل و خوش آمد گویی آنان به حضار و دانشجویان، سخنرانان مدعو به ایراد سخنان خود پرداختند.

سخنران اول برنامه آقای دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی بودند که به بررسی مسئله امنیت انسانی در پرتو حقوق بین الملل پرداختند، سخنران دوم آقای دکتر محسن محبی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی و وکیل بین المللی به بیان موضوع ضمانت اجرا در حقوق بین الملل معاصر در پرتو الزامات روابط بین الملل پرداختند.

سخنرانان بعد از ظهر روز نخست آقای دکتر محسن عبدالهی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی با موضوع بررسی مسئله تعهدات دولتها در حفاظت از سامانه اقلیم از منظر حقوق بین الملل و آقای دکتر رضا موسی زاده، استاد حقوق بین الملل دانشکده روابط بین الملل در ارتباط با حقوق بین الملل و هوش مصنوعی بودند.

در صبح روز دوم برنامه سه شنبه 21 شهریور آقای علی مسعودیان، مربی و قاضی در شبیه سازیهای بین المللی کارشناس ارشد حقوق بین الملل، سر فصل استدلال و مهارتهای شبیه سازی دعاوی بین الملل را برای شرکت کنندگان به تفصیل تدریس کرده و به سوالات در ارتباط با شرکت در موت کورت های بین المللی پاسخ دادند.

بعد از ظهر روز دوم، شرکت کنندگان در دوره  به همراهی آقای مسعودیان، به تمرین و مسابقه در مورد شبیه سازی دیوان بین المللی دادگستری با موضوع دعاوی برخی اموال ایران پرداختند.

در روز آخر، چهارشنبه 22 شهریورآقای دکتر سید عباس عراقچی، دانشیار دانشکده روابط بین الملل و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با موضوع بحران آب، ابعاد حقوقی ، سیاسی و بین المللی، سخنرانی خود را ایراد کردند و پس از ایشان آقای دکتر اسماعیل بقائی‌هامانه، سفیر و نماینده دائم سابق ج. ا. ایران در سازمان ملل متحد به عنوان سخنران نهایی به بررسی روندهای حقوقی بین المللی با نگاه ایران پرداختند.

در انتهای برنامه، مراسم اختتامیه و اعطای گواهینامه‌های دوره، در ظهر همان روز با سخنرانی دکتر محمدحسن شیخ الاسلامی رئیس انجمن دیپلماسی ایران و دکتر محمدرضا دهشیری، رئیس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و سخنرانی آقای دکتر رضا موسی زاده، استاد حقوق بین الملل دانشکده روابط بین الملل انجام پذیرفت.