امروز شنبه  ۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴۰۲/۰۸/۰۲- ۰۹:۴۸ - مشاهده: ۱۴۰۹

گزارش جلسه "تحلیل جنگ در غزه "

زمان: دوشنبه 24 مهرماه 1402

دانشکده روابط بین‌الملل روز دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ از ساعت 13 الی 14:30 میزبان آقای دکتر مسعود اسداللهی کارشناس برجسته حوزه خاورمیانه بود. دکتر اسداللهی ضمن پاسخ به دو سوال کلیدی درباره تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی ابعاد مختلف جنگ در غزه را مورد بررسی قرار داده و در انتهای جلسه به پرسش های دانشجویان پاسخ دادند. دو سوال کلیدی جلسه درخصوص دلایل حمله حماس به رژیم صهیونیستی و چرایی انتخاب نیمه اول مهرماه برای این حمله بود. دکتر اسداللهی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر تصور شکست ناپذیری از خود داشت، تصریح کرد که حمله حماس به رژیم اشغالگر این تصور غلط را در هم شکست. چرا که در دو سال اخیر باور عموم بر آن بود که حماس از رژیم صهیونیستی واهمه دارد و به همین علت است که طی دو سال گذشته دست به حمله علیه رژیم نزده است. ایشان در ادامه افزودند که این حمله بی‌سابقه که در ابعادی دقیق و حساب شده صورت گرفت در آخرین روزهای اعیاد یهودی شوک بزرگی به بدنه رژیم صهیونیستی وارد کرد. این حمله هم چنین برنامه عربستان سعودی برای عادی سازی رابطه با اسراییل را دچار خدشه کرد. دکتر اسداللهی همچنین اوضاع آشفته دولت‌های عرب هم‌پیمان اسراییل را تبیین کردند. طبق گفته‌های ایشان مصر و اردن به عنوان دو متحد اصلی رژیم صهیونیستی که با مشکلات داخلی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند، آمادگی پذیرش آوارگان فلسطینی را نداشته و به همین دلیل نقشه رژیم غاصب قدس در راستای تخلیه سرزمین فلسطین از فلسطینی‌ها نقش بر آب خواهد شد. ایشان در انتهای جلسه به موضع‌گیری جمهوری اسلامی ایران و در راس آن مقام معظم رهبری پرداخته و گفتند که ایران اگرچه از فرهنگ مقاومت دفاع می‌کند ولی صفر تا صد عملیات طوفان الاقصی به دست خود فلسطینی‌ها انجام گرفته و حتی خود امریکایی‌ها هم اقرار کردند که شواهدی مبنی بر اینکه ایران در این حمله دخالتی داشته باشد وجود ندارد؛ هر چند که طبق فرموده مقام معظم رهبری پیشانی و بازوی اجرا کنندگان این طرح را باید بوسید.