امروز دوشنبه  ۱۸ خرداد ۱۴۰۵
۱۴۰۵/۰۳/۱۶- ۱۱:۵۹

به همت انجمن دیپلماسی ایران، دوره عالی مذاکرات دیپلماتیک روز چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ به صورت برخط برگزار گردید.

به همت انجمن دیپلماسی ایران، دوره عالی مذاکرات دیپلماتیک روز چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ به صورت برخط برگزار گردید. در این دوره که در چهار جلسه برگزار گردید اساتید به بررسی ابعاد مختلف مذاکره پرداختند.

در جلسه اول، دکتر رحمانی با تمرکز بر روان‌شناسی سیاسی، بر اولویت استراتژیک «رابطه انسانی» و ایجاد اعتماد (Rapport) تأکید کرد و از فرآیند «همانندسازی، همسوسازی و هدایت» به عنوان خاستگاه فنون مذاکره نام برد. وی سهم ۵۵ درصدی زبان بدن و ۳۸ درصدی لحن صدا را در موفقیت پیام یادآور شد.
در جلسه دوم، دکتر سجادپور با رویکردی تبارشناسانه، سیر تحول دیپلماسی از فرستادگان قبایلی تا سازمان‌های بین‌المللی مدرن را تشریح نمود و «تولید فهم» را غایت فعالیت‌های علمی در این حوزه دانست.
در جلسه سوم، دکتر سادات‌میدانی به ابعاد حقوقی اشاره کرد و گفت هیچ تعهد عمومی‌برای مذاکره در حقوق بین‌الملل وجود ندارد، مگر در موارد توافق خاص. وی بر اصل «عدم توافق بر هر چیز تا توافق بر همه چیز» تأکید کرد.
در جلسه چهارم، دکتر دهشیری نیز با بررسی مذاکرات میان‌فرهنگی، جوامع را به دو دسته «پربافت» (احساسات‌محور) و «کم‌بافت»
(کلامی‌محور) تقسیم کرد و نسبت به کلیشه‌سازی در تحلیل فرهنگ‌ها هشدار داد.
در جمع‌بندی این دوره بر این نکته تأکید شدکه «فراگیری مهارت‌های دیپلماتیک» خود بنیادین‌ترین ابزار برای تحقق منافع ملی
در عرصه بین‌المللی است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما